Gelukkig nieuw schooljaar!

Overzicht onthaalweek

Hallo lieve Eooten en/of Eoosers-to-be,

Kring Eoos organiseert een onthaalweek om alle nieuwe en oude studenten weer welkom te heten in het Leuvense. Klik hier voor het overzicht op Facebook. 

 • Maandagavond zijn wij vanaf 22.00 alvast te vinden in de recent opgeknapte Fakbar Letteren om er samen eentje te drinken op het nieuwe academiejaar.
 • Dinsdag organiseren we van 17.00-19.30 een eetverkoop en kubb-toernooi in de tuin van de faculteit Letteren.
 • Woensdagavond verzorgen we om 20.00 in MSI lokaal 00.28 ontspanning na de eerste halve week lessen te hebben overleefd en draaien we een film.
 • Donderdag = studentenavond en dus is het vanaf 22.00 tijd voor het eerstejaars cocktailfeestje op onze kringpermanentie (waar ook de cursusdienst zit!) 
 • Vrijdag sluiten we de week af door jullie nog even van eten te voorzien (12.00-14.00) bij het MSI voordat jullie je familie en vrienden vertellen over jullie legendarische eerste week in Leuven. 

Voor zij die graag lopen en/of een beetje willen trainen voor de 24urenloop die er langzaam weer aankomt (meer informatie volgt later), worden er ook looptrainingen georganiseerd door de Letterenkringen en KOCO. Klik hier voor het overzicht.

Cursusdienst informatie

Nog even de huishoudelijke mededelingen wat betreft de cursusdienst, waar je (een groot deel van) je cursussen koopt, om zo goed aan je studie te beginnen!

De openingstijden van de cursusdienst zijn in week 1:

 • Maandag 8.45 – 17.00
 • Dinsdag 9.00 – 17.00
 • Woensdag 15.00 – 20.00
 • Donderdag 15.00 – 19.00

Na week 1 zullen de openingstijden wijzigen. Deze zijn dan echter altijd te vinden onderaan de website en op onze Facebookpagina. Ben je echt niet beschikbaar tijdens de openingstijden? Dan kun je een afspraak maken. Alle informatie over waar je de cursusdienst precies kunt vinden, hoe je een afspraak maakt, wat er te koop is aan welke prijs en meer vind je op deze pagina. 

Volg ook zeker Eoos op Facebook om op de hoogte te blijven van evenementen, openingstijden van de cursusdienst en meer!

Nieuw schild

Eoos presenteert: ons nieuwe schild! De vertrouwde naam en kleuren zijn gebleven en ook de kraanvogel blijft aanwezig. We hebben echter besloten om enkele aanpassingen aan het rechtervlak te doen om de volgende redenen:

 1. Een tijdje geleden werden we door verschillende studenten gewezen op een opvallende, maar onbedoelde gelijkenis met de Japanse Rising Sun Flag. Aangezien deze gelijkenis niet te ontkennen valt en er een specifieke (negatieve) connotatie aan deze vlag verbonden is, besloot Eoos een andere zon op haar schild te zetten en hiervoor een werkgroep op te richten.
 2. In de loop van de voorbije jaren zijn helaas verschillende studierichtingen binnen de taal- en regiostudies afgeschaft en/of opgeschort. Hierdoor werd het moeilijk om te beslissen welke talen nog op ons schild thuishoorden. Om verdere discussie in de toekomst te vermijden, koos de werkgroep voor een ontwerp zonder talen.
 3. Ondanks deze veranderingen willen we een verbinding tussen oost en west blijven uitdragen op ons schild. Daarom hebben we er een brug aan toegevoegd.

We hopen dat jullie het resultaat even mooi vinden als wij!

Week 12

Nog 2 weken les, maar nu de fak gesloten is voor het academiejaar, zitten de eoos activiteiten er ook weer op! Bedankt als je er bij was (en ook bedankt als je ons gewoon volgt), veel succes met de blok en de examens en hopelijk tot volgend jaar!

Week 11

Een kort maar krachtig nieuwsoverzicht deze week: morgenavond (maandag) houdt Eoos een Eurosongfeestje in de fak. Het is tevens onze laatste tapavond, dus wees er zeker bij!

Week 10

De blok nadert, maar eerst nog een drukke week:

 • Letteren Lichting is een gratis festival in de Letterentuin dat dinsdag plaatsvindt. Er zullen verschillende bandjes spelen en genoeg drank en spijs te vinden zijn! ’s Avonds is er nog een afterparty in de fak!
 • Woensdag organiseert Eoos een beerpongtoernooi in de fak. Kom je skills showen!
 • Donderdag hebben we weer een eetverkoop. Deze week maken we wentelteefjes.
 • Verder is het de hele week animatiefilmweek. Welke film je op welke dag kunt komen kijken, vind je op de poster onder deze post.
 • Vrijdag is het tijd voor het Galabal der Letteren! Kaartjes kopen kan nog tot en met morgen (30 April)
 • Verder loopt ook de Eoos poppoll nog. Deze kan ingevuld worden tot 18 mei!

Enjoy!

« Oudere berichten

© 2018 Kring Eoos

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑